[powr-countdown-timer]

Πώς μπορώ να δω την υψομετρική του αγώνα;

 

1.

 

2.

 

 

 

 3.

 

 

Όροι χρήσης του αγώνα και εγγραφή

[powr-countdown-timer]

Γενικοί Όροι:

1. Στον αγώνα Δρόμου μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2000) ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα (able-bodied runners). Άτομα από 15 έως 18 ετών θα υπογράφουν Υπεύθυνη δήλωση που θα φέρει την υπογραφή του γονέα/κηδεμόνα

2. Θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής περιορισμένου αριθμού αθλητών το αργότερο μέχρι τις 08:15πμ. Ο Σύλλογος και η διοργάνωση δε θα φέρει ευθύνη σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων.

3. Το κόστος συμμετοχής στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων είναι 5€.

4. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση «1ος Αγώνας Δροσοπηγής» γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή βλάβη στην υγεία τους.

5. Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

6. Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί ο συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

7. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται και να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα πριν, καθ’όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του και μετά.

8. Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση, με ανάρτηση στη ιστοσελίδα της drosopigis-attikis.com ή του αγώνα.

9. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους μπορούν να παρέχονται σε τρίτους για σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, που παρέχονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την αίτηση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του τυγχάνουν επεξεργασίας για τους σκοπούς της διεξαγωγής του αγώνα.

10. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς δημοσιότητας και μελλοντικής προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.

11. Κατά την αποστολή της φόρμας, θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι συμφωνείτε με τους άνωθεν και τους κάτωθεν όρους, ότι τους έχετε διαβάσει και τους έχετε κατανοήσει πλήρως.

12. Σε περίπτωση που καταθέσετε χρήματα και δεν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, ΔΕΝ γίνεται επιστροφή χρημάτων

13. Σε περίπτωση που κάνετε κατάθεση και δεν έχετε συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής σας, η διοργάνωση ΔΕΝ είναι υποχρεωμένη να παρέχει αριθμό συμμετοχής στον καταθέτη

14. Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των προσωπικών σας αντικειμένων

15. Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη μεταφορά των αθλητών με το πούλμαν της διοργάνωσης

16. Άτομα που δεν έχουν κάνει εγγραφή στον αγώνα, δε δικαιούνται δωρεάν μεταφορά

17. Σε περίπτωση που οι αθλητές δεν είναι στη προκαθορισμένη ώρα, δεν είναι η διοργάνωση καθώς και το όχημα μεταφοράς υποχρεωμένοι να περιμένουν τον αθλητή

 

Όροι και διαδικασία Εγγραφής:

1. Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης «1ος Αγώνας Δροσοπηγής» έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν ή να κλείσουν τις εγγραφές χωρίς πρότερη ενημέρωση.

2. Η εγγραφή θα πρέπει να καταβληθεί ΕΩΣ και τη Παρασκευή 25/5/2018. Σε περίπτωση που δε προλάβετε να κάνετε κατάθεση, μπορείτε να εξοφίσετε τη πληρωμή σας στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα

3. Η κατάθεση των χρημάτων γίνεται στον λογαριασμό ΑΡ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 893/00851-16 της Εθνικής Τράπεζας.

4. Στην αιτιολογία του καταθετηρίου θα πρέπει να αναγράφετε σύντομα το όνομά σας, το επώνυμό σας ΚΑΙ τη συμβολοσειρά "10ΧΛΜ". Παράδειγα Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 10ΧΛΜ

5. Τα έξοδα της συναλλαγής από διαφορετική τράπεζα, βαραίνουν τον καταθέτη, δηλαδή Επιβάρυνση εξόδων OUR. Η διοργάνωση δεν θα παρέχει αριθμό σε όσους έχουν δεν έχουν καταθέσει το καθαρό ποσό των 5€ συν τα έξοδα της συναλλαγής.

6. Είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να στείλετε το καταθετήριο στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. αναγράφοντας στο θέμα την αιτιολογία του παραδείγματος 4. και στο μήνυμα να γράφετε το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης και το αγώνισμα των αθλητών που θα λάβουν μέρος, σε περίπτωση που καταθέσετε χρήματα για περισσότερους από έναν αθλητές. Σε κάθε άλλη περίπτωση το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης  και το αγώνισμα του αθλητή.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

7. Το καταθετήριο μπορεί να έχει τη μορφή *.PDF, *.JPEG, *.JPG, *PNG κ.α. . Δηλαδή τη μορφή δικτυακού εγγράφου (PDF) ή μορφή εικόνας/φωτογραφίας

8. Σε περίπτωση λάθους email ή θέλετε να συμπληρώσετε στοιχεία, θα ξεκινάτε το θέμα του email με: "ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ: Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ" και τα υπόλοιπα στοιχεία που θέλετε να συμπληρώσετε ή να διορθώσετε + το αποδεικτικό της κατάθεσης.

9. Σε περίπτωση που ΔΕΝ ακολουθήσετε την άνωθεν διαδικασία εγγραφής, ο Σύλλογος και η Οργανωτική Επιτροπή δε φέρει καμία ευθύνη για την αποτυχία της εγγραφής σας. Παρακαλούμε στην ορθή τήριση της διαδικασίας.

10. Όλοι υποχρεούνται να έχουν το αποδεικτικό της κατάθεσης την ημέρα του αγώνα

 

Στοιχεία λογαριασμού:

 IBAN: GR9301108930000089300185116

 ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ: 89300185116

 Δικαιούχος: Εξωραϊστικός Σύλλογος "Δροσοπηγή"

 

 

Για να προχωρήσετε στον σύνδεσμο της φόρμας εγγραφής του αγώνα, πατήστε εδώ

 

Εθνικό Πάρκο Πάρνηθας

Η πολύπαθη Πάρνηθα απλώνεται με μεγαλοπρέπεια στα βόρεια του αττικού λεκανοπεδίου, αποδεικνύοντας κάθε στιγμή ότι η άγρια φύση καταφέρνει και επιβιώνει σε πείσμα των ανθρώπινων εγκληματικών παρεμβάσεων. Ο διάσημος ορεινός όγκος βρίσκεται στα βόρεια της Αττικής και εκτείνεται μέχρι τα σύνορα του νομού με τον νομό Βοιωτίας. Ενώνεται στα δυτικά με τον Κιθαιρώνα μέσω της Πάστρας, στα βόρεια σβήνει λίγα χιλιόμετρα πριν τον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο, στα ανατολικά κοιτάει την Πεντέλη και στα νότια στεφανώνει το λεκανοπέδιο της Αθήνας και το Θριάσιο Πεδίο. Καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 300 τ.χλμ., με μήκος από τα ανατολικά προς τα δυτικά 32 χλμ. και από βορρά προς νότο 17 χλμ., μέσα στην οποία περιλαμβάνονται πολλές ήρεμες κορυφές, μικρές χαράδρες, ρεματιές και όμορφα οροπέδια. Στην ραχοκοκκαλιά του βουνού απλώνονται 15 κορυφές με υψόμετρο άνω των 1.000 μ. με ψηλότερες την Καραβόλα (1.413 μ.), το Αυγό (1.350 μ.), την Κακιά Ράχη (1.261 μ.), την Κυρά (1.160 μ.) και το Φλαμπούρι (1.158 μ.). Χαρακτηριστικό του βουνού είναι τα μικρά ορεινά οροπέδια, όπως η Μολά, το Ξερολίβαδο, το Σαλονίκη, το Λημικό και η Γαϊδουρόβρυση και τα πολλά εποχικά ρέματα με σημαντικότερα της Γκούρας, της Αγίας Τριάδας, της Χούνης, της Μόλας και του Μαυρορέματος. Στην περιοχή έχουν επίσης καταγραφεί 45 πηγές συνεχούς ροής, με πιο διάσημη την πηγή της Κιθάρας, που τροφοδοτούσε από την αρχαιότητα το Αδριάνειο υδραγωγείο, το οποίο μετέφερε το νερό μέχρι την ΑΘήνα και τη δεξαμενή του Κολωνακίου. Στο βουνό επικρατούν τα ασβεστολιθικά πετρώματα ενώ στις  χαράδρες και στις κοιλάδες του βουνού υπάρχουν λίγοι σχιστόλιθοι. Η Πάρνηθα είναι από τους πρώτους Εθνικούς Δρυμούς που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας, ήδη από το 1961. Η μεγάλη πυρκαγιά του 2007 άλλαξε δραματικά το φυσικό τοπίο του βουνού. Η φωτιά αφάνισε περίπου 10.500 στρ. πευκοδάσους, 21.800 στρ. ελατοδάσους και 4.300 στρ. μακκίας, αφήνοντας μεγάλο μέρος της Πάρνηθας γυμνό. Εν τούτοις, το βουνό ακόμα διατηρεί ένα μεγάλο πλούτο από σπάνια είδη της χλωρίδας και της πανίδας.

Η Πάρνηθα διακρίνεται από δύο κύριες ζώνες βλάστησης. Στα χαμηλά υψόμετρα και κάτω από τα 800 μ. επικρατεί η μεσογειακή βλάστηση με δάση από χαλέπιο πεύκη, σχίνα, πουρνάρια, αριές, χνουδοβελανιδιές, λεύκες, φυλίκια, αγριοκουμαριές και κουμαριές ενώ πιο ψηλά ξεκινούν τα δάση της κεφαλληνιακής ελάτης, τα οποία μετά τις πυρκαγιές περιορίστηκαν κυρίως στα βορειοανατολικά και γύρω από τις πηγές. Στις ρεματιές πρωταγωνιστούν τα πλατάνια, οι ιτιές και οι φράξοι ενώ στις ανατολικές πλαγιές υπάρχουν λίγα εναπομείναντα δάση δρυός. Η χλωρίδα του βουνού αποτελείται από περίπου 1.100 είδη στα οποία ξεχωριστή θέση κατέχουν η καμπανούλα της Πάρνηθας Campanula celsii subsp parnesia και η σιληνή Silene oligantha subsp parnesia που είναι ενδημικά είδη του βουνού.

Στο βουνό έχουν καταγραφεί περίπου 130 είδη πουλιών. Παλαιότερα στην περιοχή ζούσανε χρυσαετοί και όρνια, ενώ υπάρχουν αναφορές περιηγητών του 19ου αιώνα για την παρουσία γυπαετών που φεύγανε από την Πάρνηθα για τα Σφαγεία της Πειραιώς, πέρνανε κοκκάλες στα ράμφη και γυρνάγανε στο βουνό. Σήμερα στα αρπακτικά πουλιά της Πάρνηθας περιλαμβάνονται φιδαετοί, σφηκιάρηδες, γερακίνες, ξεφτέρια, σαΐνια, πετρίτες, βραχοκιρκίνεζα, μπούφοι, χουχουριστές και κουκουβάγιες. Η ορνιθοπανίδα συμπληρώνεται με είδη, όπως μπεκάτσες, φάσσες, τρυγόνια, γιδοβύζια, σταχτάρες, τσαλαπετεινούς, κορυδαλλούς, δεντροσταρήθρες, νεροκελάδες, δεντροκελάδες, τρυποφράχτες, θαμνοψάλτες, κοκκινολαίμηδες, φοινίκουρους, καρβουνιάρηδες, σταχτοπετρόκληδες, καστανολαίμηδες, τσίχλες, γερακότσιχλες, κεδρότσιχλες, χιονοκότσυφες, κοκκινοτσιροβάκους, πυρροβασιλίσκους, χρυσοβασιλίσκους, σταχτομυγοχάφτες, μαυρομυγοχάφτες, ελατοπαπαδίτσες, αιγίθαλους, βουνοδεντροβάτες, αετομάχους, κίσσες, κοράκια, χειμωνόσπινους, φανέτα, φλώρους, λούγαρα, σκαρθάκια, κοκκοθραύστες, σταυρομύτες και σιρλοτσίχλονα.

Από τα αμφίβια εδώ ζούνε σαλαμάνδρες, πρασινόφρυνοι, φρύνοι, δεντροβάτραχοι και γραικοβάτραχοι. Η ερπετοπανίδα περιλαμβάνει 22 είδη, μεταξύ των οποίων κρασπεδοχελώνες, μεσογειακές χελώνες, κυρτοδάκτυλους, τρανόσαυρες, τοιχογουστέρες, σιλιβούτια, λιακόνια, δεντρογαλιές, σαΐτες, σπιτόφιδα, λαφιάτες, νερόφιδα και οχιές. Σημαντική είναι η παρουσία των θηλαστικών καθώς περιλαμβάνει 37 είδη, όπως αλεπούδες, ασβούς, σκίουρους, κουνάβια, νυφίτσες αλλά και κρητικούς αίγαγρους, εισαγμένους στο βουνό από το 1961. Ο φυσιοδίφης Heidreich αναφέρει ότι το 1862 σκοτώθηκε στην Πάρνηθα ένας λύγκας, ο οποίος μάλιστα σήμερα βρίσκεται βαλσαμωμένος στην συλλογή του Ζωολογικού Μουσείου του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρωταγωνιστής, όμως, της πανίδας του βουνού είναι το κόκκινο ελάφι με περίπου 700 ζώα, όλα απόγονοι από την βορειοευρωπαϊκή φυλή ελαφιών που φέρανε εδώ οι βασιλιάδες τον 19ο αιώνα. Τα περισσότερα από αυτά δημιουργούν ομάδες που ζούνε σε πιο απομακρυσμένες περιοχές ενώ πολλά έχουν πλέον συνηθίσει την παρουσία του ανθρώπου και δεν φεύγουν στην θέα του. Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές της Πάρνηθας, τα ενδιαιτήματα των ελαφιών λιγόστεψαν και πολλά από αυτά άρχισαν να εμφανίζονται και σε άλλες πιο πεδινές περιοχές ενώ η παρουσία τους στα καμένα αποτελεί αρνητικό παράγοντα για την αναγέννηση του ελατόδασους. Τα τελευταία χρόνια έκανε την εμφάνιση του στην Πάρνηθα ο λύκος, γεγονός που μόνο ως σωτήριο μπορεί να χαρακτηριστεί για την βιοποικιλότητα του βουνού. Οι λύκοι με τον καιρό θα φέρουν τον υπερπληθυσμό των ελαφιών σε σωστούς αριθμούς και οι καμένες περιοχές θα μπορέσουν να «αναπνεύσουν» και να αναγεννηθούν.
 
 
  

Photo Gallery

 
Πηγή: naturagraeca
 

 

Εμείς, οι κάτοικοι της Δροσοπηγής Αττικής, 

είμαστε περήφανοι, γιατί ζούμε σε μια πανέμορφη περιοχή 

στους πρόποδες της Πάρνηθας.

 

Μια περιοχή πανέμορφη χειμώνα καλοκαίρι

  

Μια περιοχή με όμορφους ανθρώπους

 

Είμαστε εργατικοί... 

ξηγξηγξ

 

...και διδάσκουμε και τα παιδιά μας να αγαπάνε το δάσος και να είναι εργατικά... 

 

...αλλά είμαστε και γλεντζέδες...

  

είμαστε περήφανοι που είμαστε Δροσοπηγιώτες!!!